Collectiebeschrijving

Van albums tot oude boeken

Verzamelen is van alle tijden. Als kind spaarde ik voetbalplaatjes bij de supermarkt en oma vulde in haar tijd Verkade-albums. Voor sommigen blijft het daarbij, maar de echte liefhebbers zijn nooit gestopt met verzamelen. 

Catalogiseren

Wie na de albums door is blijven sparen, komt snel uit op boeken, prenten of manuscripten. Of u nu een waardevolle collectie oude drukken bezit, een zolder vol plaatjesalbums, of muren behangen met antieke prenten, een professionele beschrijving is nooit weg.

Maatwerk

Hoewel het verzamelhart bij elke liefhebber en elk instituut hetzelfde is, is elke collectie uniek. Een bibliotheek behoeft een andere beschrijving voor haar boeken dan een veilinghuis, en een catalogus van stukken voor de verzekering, komt niet als pronkstuk op de koffietafel. Elke collectiebeschrijving is dus anders. 

Contact

Heeft u als instituut, bedrijf, of particulier een collectie boeken of ander drukwerk dat beschreven moet worden? Neemt u dan vrijblijvend contact op om uw wensen en de bijpassende mogelijkheden te bespreken.